Vaniljbakade päron med saffransgrädde & after eight chokladsås

God morgon fina ni ♥
Visst känns det som att vi går in i ”saffrans-tiden” när vi kliver in i November..?
Jag tycker det eftersom det faktiskt inte alls är långt kvar tills julen äntligen är här.
Här om dagen gjorde jag dessa vanilj, smör- & farin bakade päron med saffransgrädde och After eight chokladsås…. Tror ni at det var gott ?
JA!
Receptet kommer här!

Ingredienser
2 päron, delade på hälften (på längden)
4 rågade msk smör
1- 1,5 msk farinsocker
1 tsk  vaniljsocker
After eight chokladsås
1 dl vispgrädde
10 bitar after eight
Saffransgrädde
1- 1,5 dl vispgrädde
1 nypa malen / mortlad saffran
1-2 krm vaniljsocker
Topping
Flagad mandel
Gör så här
– Sätt igång ugnen på 180 grader varmluft 
1. Skala päronen och dela dom på hälften på längden. Skär bort kärnhuset
2. Lägg på ett ugnsfast fat och klicka på smöret.
3. Strö över farinsocker och vaniljsocker, sätt in i ugnen i 25-30 min (känn med teststicka.. Inte för hård, inte för mjuk)

After eight chokladsås
1. Koka upp grädden och dra bort från plattan och värmen.
3. Lägg i after eight chokladen och rör slätt tills all choklad och mint smält samman. Ställ åt sidan.
Saffransgrädde
1. Mät upp grädde i en skål och tillsätt en nypa mortlar eller malen saffran samt vaniljsocker. Vispa fluffigt!
Servering
Servera pärnonen lite ljumna tillsammans med den fluffiga saffransgrädden, den krämiga

Källa