Ugnsrostad spetskål med brynt sojasmör & rostade hasselnötter

Ett tillbehör som bara är magiskt… Rostad spetskål (el grillad), med nötigt brynt sojasmör toppat med rostade hasselnötter.. Magi till kött, fisk & fågel, eller bara som det är.4 port, 20 minIngredienser1-2 spetskål huvuden (beror på storlek)2 msk olivoljaSaltBrynt sojasmör100-150g smör1-2 tsk japansk soja1 näve rostade hasselnötterGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, (el starta grillen)2. Dela spetskålen på hälften el i 4 större klyftor. (Beror på hur stor spetskålen är, om den skall räcka till 4 port)3. Pensla/smörj in spetskålen med oljan och salta lite lätt.4. Sätt in i ugnen i ca 15-17 minuter tills kålen mjuknar något och får rostad, gyllene yta. (Eller grilla den då såklart tills gyllene)5. Bryn smöret gyllene, när smöret blir småbubbligt och höjer sig i kastrullen och luktar nötigt, dra bort från värmen så det inte bränner. Tillsätt sojan efter smak.6. Hacka hasselnötterna och vänd ner i det brynta smöret.7. Lägg upp den rostade spetskålen på ett serveringsfat. Toppa med det brynta soja-& hasselnötssmöret och servera direkt Otroligt gott, lycka till

Källa