Ugnsbakad lax med purjolök & citron!

Härliga onsdag ♥
Vad sägs om en riktigt smarrig ”mitt i veckan -rätt” med krämigt citrusdoftande lax & ris? En toppengod fiskrätt som är enkel att svänga ihop och ger en lite lyxigare känsla såhär mitt i veckan. Receptet är bus-enkelt och kommer här!

Ingredienser
4 laxfiléer à 125 g/st
1 purjolök, finstrimlad
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 fiskbuljong, riven / krossad
Rivet skal från 1/2 citron (noggrant tvättad)

Gör så här
1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Tvätta och finstrimla purjolöken och lägg i en ugnsform

4. Lägg laxfiléerna tvärs över.

5. Blanda samman crème fraiche, grädde, riven fiskbuljong & rivet citronskal i en bunke. Smaka av och tillsätt salt efter smak.
6. Häll såsen över fisken och peppra med nymalen svartpeppar.

7. Sätt in i ugnen. När 12 min gått, hjälp till med en sked och skeda upp purjolök + sås uppe på laxfiléerna. Låt gå ytterligare 10 min tills laxen är färdig, löken mjuknat och såsen är genomvarm.

Smaklig spis!

Källa