Hej på er mina härliga.
Snart är det ju Alla Hjärtans dag!! Och vet ni, Jag kommer i morgon att lägga upp tips på en smarrig tre-rätters meny tillägnad just den dagen, så håll utkik här
Igår lagade jag en lyxig och galet god huvudrätt här hemma, varpå såsen faktiskt är en god väns påhitt.
Pia heter hon och är en mycket nära vän till mig. Det en sån där vän som etsat sig fast långt in i hjärteroten på mig. En vän som Alltid finns där i alla lägen. En stöttepelare, glädjespridare, energivivare, lyckospridare, idéspruta och inte minst galenpanna med ett hjärta av Guld som vill ALLA väl.
En person man helt enkelt bara vill vara nära hela tiden om man fick.
Hennes sås har även den etsat sig fast.. Men denna gång på mina smaklökar.. Så otroligt god. Ni måste prova!! ♥
4 port, 30 min
Ingredienser
4st Oxfilé tournedos à 250g /st (Mittbit)
Smör, att steka i
Bristol Cream-sås (Sherrysås)
1 vitlöksklyfta, finskuren
1 hel röd chilifrult, tunt skuren
1-2 msk smör, att steka i
5 dl vispgrädde 34%
2 msk kalv eller oxfond
5 msk Bristol cream – (Finns att köpa på Systemet!)
12-15 varv med svartpepparkvarnen
salt, efter smak
Tillbehör
Pommes (Hemgjorda eller köpta)
Färsk timjan
Gör så här
Köttet
1. Salta & peppra köttet runt om. Bryn på