Tjockpannkaka med drottningsylt, hallon & mynta!

Hej Finingar!
Tänker ni ofta på vad man kan äta på söndagar till lunch när hela familjen är samlad? Det gör jag. Tycker ibland att idéerna tryter, framför allt när man har små barn hemma. Men räddningen är Alltid min tjockpannkaka med drottningsylt. Den går hem hos alla, från den yngsta till den äldsta. Och hur enkelt är det inte att svänga ihop?
Receptet kommer här!

4 pers, 35 min
Ingredienser
6,5 dl mjölk (laktosfri el vanlig mellanmjölk)
3 dl vetemjöl special
3/4 tsk salt
4 ägg
2 msk smör
Gör så här
1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
2. Vispa samman mjölk, mjöl och salt till en slät fin smet.
3. Vispa sedan i äggen.
4. Smöra en ugnssäker form, ca 20×30 cm rikligt med smör på botten och lite upp på kanterna. (Det får gärna bli smörklickar kvar lite över allt i formen)

5. Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen tills pannkakan är helt bakad. Ca 25-35 min beroende på strl av form. (Den höjer sig fint kring kanterna, och så skall den vara)
6. Ta ut tjockpannkakan och låt den svalna något. Servera med drottingsylt, lite färska hallon och toppa med något grönt, tex mynta eller citronmeliss!

Tips!
För lite matigare tjockpannkaka, tillsätt stekt sidfläsk i formen innan smeten hälls över så blir

Källa