Torsdag… Snart är helgen här igen!!
Hösten för mig är heta, varma grytor.. Har ni förresten testat Texas chili?
Det finns Texas Chili och det finns Riktigt Bra Texas Chili. Här har ni receptet på den absolut bästa. Enkelt recept & så fasansfullt gott resultat. Här kommer receptet!
Och hörni, ni måste bara prova
6-8 pers, 3h
Ingredienser
1000 g högrev i bit, skuren i bitar 3×3 cm
1 stor gul lök, fint strimlad
1 burk finkrossade tomater (Mutti)
1,5 dl bbq-sås (Typ Sweet Baby Ray’s Orginal)
2 msk tomatpuré
1 msk torkade korianderblad
1 msk malen spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk smoked paprika pulver
1 msk kakao
1/2 burk 33 cl ljus öl
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Tillbehör
-Mjuka små tortillas (ca 3 st per person)
-Avokado 4-5 st, grovt mosade (rör i lite limesaft + salt och rör om)
-Picklad rödlök, (1/2 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten – Kokas upp, låt svalna något och häll över fint strimlad rödlök i en burk, ca 1-2 fint strimlade rödlökar)
-Crème fraîche
-Cocktailtomater, hackade
-Färsk koriander (1 kruka)
-Nachochips
Gör så här
Strimla löken och bryn den lätt i en stekpanna med lite smör. (medelhög värme)
När den är mjuk och glansig lägg i en större kastrull.
Skär köttet i mindre kuber, salta och peppra.
Bryn på köttet