Syrlig, härlig och alldeles underbar limetårta

Alltså….. Om du som jag gillar kladdiga, härliga & syrliga mästerverk så kommer du älska denna
Jordens godaste limetårta som är busenkel att göra och passar utmärkt som både fika & dessert.
Receptet kommer här!

1 tårta, 10-12 bitar, 30 min
Mördeg
175g rumstempererat smör
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Fyllning
3 ägg
2,5 dl socker
1/2 krm vaniljpulver
4 lime, zest (Rivet skal från 4st lime)
1 dl pressad limesaft
5 msk vetemjöl
Gör så här
-Sätt ugnen på 200 grader över / under värme
1. Mixa allt till mördegen i en matberedare och tryck sedan direkt ut i en form med lite mjöl på fingertopparna. (Springform är bra ca 20-23cm)
2. Grädda botten i ca 13-14 min.
3. Riv under tiden limezest och pressa ur all saft från alla lime.
4. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt. Tillsätt sedan limezest, pressad lime & sist vetemjölet.
5. Häll detta över den förgräddade botten och sätt in i ugnen igen i ca 12 min. (Den skall vara lite kladdig och härlig i mitten när den kommer ur ugnen)
6. Låt kakan svalna helt och sikta över florsocker precis innan servering!

Servera denna magiskt goda & härligt syrliga limetårta till en klick grädde och rivet limezest.
Såååå GOTT!!

Källa