Svart quinoasallad med rödbetor, getost & honugsvinägrett

Att äta matiga sallader till lunch eller middag tycker jag är himla härligt. En sallad är så lätt att variera och lika så olika vinägretter & såser att ha till.
Här har jag gjort en stor-favorit. Enkelt att göra, lyxig känsla & bara SÅ gott. Middag ikväll ?
Receptet kommer här!

4 pers 25 min
Ingredienser
2 dl svart quinoa (kokad i 15 min med 4 dl vatten – Låt svalna helt!)
8 st färska rödbetor (koka i vatten i ca 25-30 min – dra sedan bort skalet under kallt vatten
1 påse (125g) Manchésalladsmix
200 g Chèvre – getost utan kant (President Petit chèvres)
30 g pinjenötter, (rostade i torr panna – gyllene)
Honungsvinägrett
2 msk flytande honung
3 tsk balsamvinäger
1/2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk citronsaft, färskpressad
1 nypa salt
Gör så här
1. Koka den svarta quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna helt, ställ sedan i kylskåpet för att bli helt kall.
2. Koka under tiden rödbetorna tills en teststicka går igenom med lite lite motstånd, ca 25-30 min beroende på storlek.
När rödbetorna är klara, dra bort överdraget – ”skalet” med händerna under rinnande vatten så att du inte bränner dig. (Ställ åt sidan, rödbetorna får gärna vara ljumna i salladen)
3. Blanda samman ingredienserna till dressingen medan det andra kokar, smaka av och ställ

Källa