Höst och svamp i skogarna!
En svamptoast kan se ut på många olika sätt efter tycke och smak. Min ser ut så här, och jag kan lova dig att du inte blir besviken!
Det härligt smörstekta surdegsbrödet i kombination med den stekta svampen & valnötsolja ger svamptoasten en helt ny dimension. Testa så får ni se!
4 pers, 15 min
Ingredienser
4 skivor surdegsbröd
400 g kantareller
150 g kastanjechampinjoner
50 g smör
50 g ruccola, el manchésallad
50 g fetaost
8 skivor parmaskinka
1/2 dl valnötsolja
Färsk timjan till garnityr
Flingsalt, efter smak
Gör så här
Rensa svampen och skär den i önskad storlek. Är dem små så låter jag dem vara hela. Förväll dem och stek sedan i smör, salta & peppra.
Stek brödet i ca 25-30 g smör på båda sidorna tills det blir rostat och härligt. Ringla sedan över någon msk valnötsolja på det krispiga, gyllenbruna surdegsbrödet.
Lägg upp brödet på serveringstallrikar. Lägg sedan på ett berg med svamp på varje och strö en näve ruccola över. Smula över lite fetaost på varje och toppa med parmaskinka och någon snygg kvist färsk timjan.
Ringla till sist över rätt så rikligt med valnötsolja och toppa med lite flingsalt. Färdigt att servera!
Servera denna fantastiska svamptoast tillsammans med ett gott glas rött. Jag kan verkligen rekommendera detta