Svamprisotto med Bresaola, manchego & tryffel

Behöver jag säga mer än Risotto? Risotto.. Risotto.. Risotto ♥
Mustig krämig svamprisotto toppad med bresaola & manchego… Ni MÅSTE prova där hemma!!
Receptet kommer här!

4 pers, 40 min

Ingredienser
100 g portabellosvamp alt skogschampinjoner, finhackad
4 dl avorioris (risottoris)
4-5 msk mild olivolja
1 mindre gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
13 dl vatten
2,5 st Svamp-buljongtärningar
2 dl vitt vin
1 msk färsk timjan, finhackad
2 dl riven parmesan, lagrad 30 mån
15 varv med svartpepparkvarnen
Salt, efter smak
Tillbehör
100g Manchego lagrad 10-12 mån, hyvlad
100 g Bresaola
½ dl pinjenötter (rostade i torr panna)
70 g ruccola (4 nävar)
Tryffelolja (Obs! några droppar / tallrik)
Gör så här
1. Finhacka löken och fräs mjukt i rikligt med olja. (ej för hög värme, då bränns löken och det lämnar en beska)
2.När löken blivit mjuk men ej tagit färg tillsätt hackad vitlök. Öka värmen lite och häll i riset och den hackade svampen.
3. Stek på riset och låt det suga åt sig oljan. När pannan är helt torr häll över vinet.
4.Låt koka in helt, alltså ingen vätska kvar.
5. Koka under tiden upp vatten & buljongtärningar och låt buljongen hela tiden vara varm när den successivt tillsätts i riset.
6. Häll på halva mängden buljong över riset och rör om. Låt koka in under omrörning då och då. Risotto skall röras ofta för att

Källa