Hej Finingar!
Här kommer ett hett tips på en lyxig buffésnitt som blir perfekt till bla studenten & midsommar.
Det blir många på en och samma gång, man kan skära dom i vilken storlek man önskar (större som mindre), och till råga på detta så är det superenkelt att tillaga.
Ps. Vill man inte ha picklad rödlök så kan man bara strö över fint hackad rödlök-lika gott!
Receptet kommer här
Minst 20 snittar (Fler om du gör mindre), ca 30 min
Ingredienser
1 smördeg på rulle
2 dl creme fraiche 34%
3 ägg, hela
200g riven prästost, eller annan smakrik ost
1/2 tsk salt
Nymalen svartpeppar, efter smak
Topping
Creme fraiche 34% alternativt smetana, mängd efter smak
Löjrom, mängd efter smak
Picklad eller finhackad rödlök, mängd efter smak
Färska örter, typ timjan eller dill att dekorera med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg ut smördegen (på rulle) i en ugnssäker form, 20 x 30cm.
3. Nagga smördegen lite med en gaffel på botten.
4. Förgrädda smördegen i mitten av ugnen i ca 10 min tills den får lite mjuk gyllene yta.
5. Rör ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar (Salt och peppar efter smak)
6. Vänd ner den rivna osten. Häll sedan ner smeten i den förbakade smördegsbotten.
7. Grädda i ugnen på fortsatt 200 grader i ca