Varför älskar jag dessa steamed buns så otroligt mycket med halstrad tonfisk och bl.a, chilimajjo, avokadoröra, picklad rödök, rostade sesamfrön & krispig sallad?! Klicka HÄR så förstår ni varför ♥
Har ni inte gjort detta någon gång tidigare så bara måste ni. Det finns typ inget bättre
4 pers, 40 min + 120 min jäsning
Ingredienser
Buns
20 g jäst
2dl ljummet vatten
4-5 dl vetemjöl
1krm bakpulver
2msk socker
1 tsk salt
½ dl matolja
Chili majonäs
2 äggulor
2-3 dl rapsolja
1/2-1 tsk Kikkomansoja
1 lime, pressad
1/2 dl chili garlic sause (Lee kum kee. Alt srirachasås efter smak)
1 nypa salt
Avokadoröra
2 avokado, mogna
5-6 droppar citron
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Syrad rödlök
1⁄2 dl ättikssprit
1dl socker
1,5 dl vatten
1 rödlök
Halstrad tonfisk
300-400 g tonfisk, färsk 2cm tjocka bitar
Chiliflakes
Salt
Peppar
Dressing med chili och ingefära
1⁄2 msk ingefära, riven
1⁄2 tsk färsk chili, hackad röd
1⁄2- 1 lime, pressad
1⁄2 vitlök
1⁄2 tsk fisksås
Salt
Garnityr
1 morot, skuren till julienne
5-6 blad cosmopolitansallad
1 dl creme fraiche
1 kruka färsk koriander
1 msk rostade sesamfrö
Gör så här
Steamed buns
Mät upp ljummet vatten och smula i jästen. Lös upp, häll i socker, salt och olja.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål med en gaffel så bakpulvret fördelas jämnt. Häll
ner mjölblandningen i vätskan.
Arbeta degen med degkrok i ca 10-15 min… Degen ska bli glansig, seg och mycket slät.
Låt sedan jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 50-60min.
Gör under tiden övriga