Sriracha & chipotle aioli, till ALLT grillat i sommar!

Härlig start på ny vecka ♥
Tänk så härligt att grillsäsongen äntligen kommit igång.. Love it!
Grillar ni ofta ?
Här har jag i alla fall såsen till er, som är pricken över i’et på den perfekta grillkvällen.
Jag älskar när det serveras många olika såser på bordet så att man får många härliga smakupplevelser på samma gång.
Denna sås / aioli är god till Allt. Nöt, fläsk, kyckling & grönsaker. Och skulle jag servera såsen till någon sorts fisk så skulle det vara tonfisk.
Här kommer receptet som såklart måste testas. Det är lätt som en plätt

4 pers, 5 min
Ingredienser:
2 dl majonnäs ( hemslagen alltid bäst, men helt ok med köpt)
1/2-1 msk chipotlepasta
1-2 msk Srirachasås
1 stor vitlökskylfta, pressad
1 nypa paprikapulver
Salt/svartpeppar efter smak
Gör så här:
Blanda samman majonnäs, chipotlepasta, srirachasås, pressad vitlök och paprikapulver. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar.
(Önskas starkare aioli, tillsätt mer chipotlepasta & srirachasås)
Låt aiolin stå och dra ett par timmar i kylskåpet innan servering för att få  dra till sig alla smaker. Njut av en god Grillsås!’
Ps. Halstrad, lättgrillad tonfisk till denna aioli är bara Galet gott!
Lycka till!! Kram Catarina

Källa