En sommarklassiker hemma hos oss, ni måste testa där hemma när ni grillat i sommar. Det kommer bli en favvo 4port, 30 minKrossad ”smashed” potatoes8-12st delikatess eller Amandinepotatis (beroende på storlek)flingsaltnymalen svartpepparOlivolja, el avokado-oljaFetaost-& soltorkad tomatkräm1st fetaost 150g (el salladsost)1-1,5 dl crèmefraiche 32%1 liten vitlöksklyfta1/2 dl soltorkade tomater finhackade10st basilika bladsaltnymalen svartpeppar
Annons
Gör så härFetaost-& soltorkad tomatkräm1. Mosa fetaosten eller salladsosten i en skål. Tillsätt crèmefraiche, riven vitlök, hackad basilika, finhackade soltorkade tomater. Blanda till en kräm. Smaka upp med ev lite salt och nymalen svartpeppar.Smashed potatoes1. Koka potatisen, häll av och låt vila utan lock.-Sätt ugnen på 220 grader varmluft2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut potatisarna.3. Pressa sönder potatisarna med ett lätt tryck med en gaffel, så potatisen bara öppnar och plattar ut sig lite.4. Ringla lite olivolja el avokadoolja över potatisarna, salta och peppra.5. Sätt in i ugnen i ca 15 min för att rostas.Klicka någon matsked fetaostkräm på varje potatis , toppa med lite strimlad basilika och servera till ALLT Grillat i sommar
Annons
Lycka till