Sesamhalstrad tonfisk med Wasabikräm!

 
Härliga Lördag!!
Vad sägs om läckra sesamhalstrade tonfisk-kuber med en wasabikräm till fördrinken ikväll ?
Detta känns så himla lyxigt att bjuda på, samtidigt som det är bland det enklaste att fixa i ordning ♥
Receptet kommer här!

15 min, 10 snittar
Ingredienser
160 g färsk tonfisk,
1 tsk sesamolja, att pensla tonfisken med
1 msk sesamfrö
1 msk smör, att steka i (matolja funkar)
Salt / peppar, efter smak
100 g Crème Bonjour Wasabi, spritsat
Dekoration
Vita + svarta sesamfrön
Ärtskott
Sesamolja, droppat
Gör så här
Skär den färska tonfisken i ”stänger” ca 3×10 cm, (Eller så lång som tonfiskfilén är). Pensla tonfisken med sesamolja och rulla stängerna i sesamfrön. Salta & peppra!
Hetta upp en panna med smör/olja och halstra tonfiskstängerna runt om. Ca 20 sek per sida. Ta upp och låt svalna på ett fat.
Skär upp kuber av tonfisken likt större tärningar. Ställ dem upp på en tallrik med stekyta uppåt. Spritsa på lite Wasabi-färskost på varje och toppa med en droppe sesamolja, lite svarta & vita sesamfrön och till sist med en kvist ärtskott. Tryck ner en tandpetare i varje och ställ in i kylen fram till servering.

Detta ÄR bara så fasansfullt gott.. Lyx !
 

Kom ihåg att inte steka tonfisken för länge nu, den skall bara halstras hastigt!
Vi vill ha en rosa, härlig insida som på

Källa