Sallad Nicoise, magiskt god och nyttig sallad som känns riktigt matig och mättande Ät som lunch el laga till middag, recept kommer här!4 pers, 20 minIngredienser1 påse mixsallad4 kokta ägg, delade i ”klyftor”250 g cocktailtomater på kvist, halverade1/2 gurka2 st avokado, skivad150 g fetaost, smulad i salladen2 burkar tonfisk i vattenDressing1 msk dijonsenap2 msk rödvinsvinäger5-6 msk rapsolja1 mindre vitlöksklyfta, pressad1/2-1 msk vatten1-2 krm saltSvarteppar, nymalenGör så här1. Koka äggen i 9 min. Häll sedan iskallt vatten över dom och låt dom svalna helt, rakt igenom.2. Häll ner mixsalladen i en större skål. Tvätta och skiva i cocktailtomaterna.3. Skala gurkan och skär ner dem i halvmånar, lägg ner i salladen.4. Häll av tonfiskburkarna så att vätskan försvinner. Putta sedan i bitar av tonfisken ner i salladen med hjälp av en gaffel.5. Skala och dela äggen, typ som klyftor.6. Dela och kärna ur avokadon och skär i halvmånar.7. Smula ner fetaosten i salladen och avsluta med att lägga på ägg & avokadoskivor.Dressingen1. Vispa samman dijonsenap, rödvinsvinäger och, rapsolja & pressad vitlök.2. Tillsätt vatten utefter vilken konsistens som önskas, ta lite i taget och vispa samtidigt. Dressingen skall vara relativt tjock, tjockare än vatten om man säger så. Och helt slät, den skal