Räk- & ananasceviche med limeaioli och grillad surdegsbaguette

Här kommer receptet på en riktigt trevlig förrätt som du kommer göra om, och om, och om igen ♥ Fräscht, enkelt, läckert & galet gott!

4 port, 20 min + kyl 1 h
Räk- & ananasceviche
400g skalade räkor (Av god kvalitét)
1/2 liten färsk ananas, skuren i mindre bitar (typ i storlek med 1/2 räka)
1 salladslök, finstrimlad
1 röd chilifrukt, finstrimlad (mellanstark)
1/2 kruka koriander (går att utesluta om man ej gillar)
2-3st lime, saften (beroende på hur mkt saft man får ur dom)
salt, efter smak (men lite mer än du tror)
Limeaioli
1 äggula
1-1,5 dl rapsolja
1 tsk limesaft
1 vitlöksklyfta, pressad
rivet skal från 1/2 lime
salt, efter smak
(Jag lättade upp ajoli’n med 2 msk Hellmans majonnäs, fick en fylligare & rundare smak)
Rostad surdegsbaguette (2-3 skivor per / pers)
1-2st surdegsbaguetter, skuren i skivor
3-4 msk rapsolja
1/2 pressad vitlök
1 nypa salladskrydda
Gör så här:
Ceviche’n
1.Lägg räkorna skalade i en skål.
2.Skär den färska ananasen i mindre bitar, strimla salladslöken, chili och hacka koriandern. 3.Vänd ner allt i räkorna.
4.Pressa över limesaften, salta och vänd runt försiktigt. Smaka av och låt stå i kylen med plast
över någon timme.  (Kan stå längre)

5. Preppa snygga glas eller glasburkar med cevichen innan servering och dekorera med koriander och ev ett ananasblad!
Limeaioli
1. Separera äggulan från vitan och lägg i en skål. (Det

Källa