Pinocchiotårta med hallon & jordgubbar

Denna tårta är bara så fasansfullt god och man kan ju variera den i oändlighet om man vill, men jag gillar att just ha hallon & jordgubbar i min tårta. Hallonen ger den där härliga syran som kompletterar den söta, sega marängiga bottnen. Receptet är superenkelt och självklart kommer det här!1 tårta, 10 -12 bitarIngredienserTårtbotten100 g smör, rumstempererat1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker, (el 1 krm vaniljpulver)5 äggulor (spara vitorna till marängen)2 dl vetemjöl special2 tsk bakpulver4 msk mjölkMaräng5 äggvitor2,5 dl sockerFyllning3 dl vispgrädde1,5-2 tsk vaniljsocker2,5 dl frysta – upptinade hallon (Funkar såklart med färska)10-15 jordgubbar, skivadeGör så här1. Sätt ugnen på 150 grader.2. Vispa samman rumstempererat smör, socker & vaniljsocker poröst.3. Vispa sedan i en äggula i taget till en jämn smet. Vispa häftigt tills alla gulor vispats in i smeten.4. Blanda samman vetemjöl och bakpulver, blanda väl.5. Rör i mjölken i smeten och tillsätt sedan mjöl- och bakpulverblandningen.6. Vispa upp marängen. Vispa äggvitor och 2 dl socker till en tjock maräng. Vispa tills bunken går att vända upp och ner och marängen är fast & toppig.7. Vänd ner det sista sockret i marängen (0,5 dl)6. Smöra ett bakplåtspapper, mjöla lite försiktigt och skaka av. Lägg på en mindre plåt

Källa