Pinocchiotårta med hallon & jordgubbar!

Härliga onsdag eller ”lill-lördag”
Om jag får välja en tårta som jag mer än gärna äter på sommaren, så är det helt klart Pinocchiotårta! Blandningen av härlig tårtbotten med seg maräng, vanilj, hallon, jordgubbar & grädde är för mig ren och skär magi.
Det är bara så fasansfullt gott och man kan ju variera den i oändlighet, men jag gillar att just ha hallon & jordgubbar i min tårta. Hallonen ger den där härliga syran som kompletterar den söta, sega marängiga bottnen. Recept? Självklart, det kommer här!

1 tårta, 10 -12 bitar
Ingredienser
Tårtbotten
100 g smör, rumstempererat
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker, (el 1 krm vaniljpulver)
5 äggulor (spara vitorna till marängen)
2 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
Maräng
5 äggvitor
2,5 dl socker
Fyllning
3 dl vispgrädde
1,5-2 tsk vaniljsocker
2,5 dl frysta – upptinade hallon (Funkar såklart med färska)
10-15 jordgubbar, skivade
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa samman rumstempererat smör, socker & vaniljsocker poröst.
3. Vispa sedan i en äggula i taget till en jämn smet. Vispa häftigt tills alla gulor vispats in i smeten.
4. Blanda samman vetemjöl och bakpulver, blanda väl.
5. Rör i mjölken i smeten och tillsätt sedan mjöl- och bakpulverblandningen.
6. Vispa upp marängen. Vispa äggvitor och 2 dl socker till en tjock maräng. Vispa tills bunken går att

Källa