I samarbete med Provence viner packade jag ihop en härlig picknick att avnjuta i ute solen med matchande roséviner till i helgen.Dessa tre viner som jag matchat till picknicken passar bra till lättare maträtter såsom sallader, fiskspett och till och medenklare rätter med kyckling.För att andas in känslan av Provence gjorde jag en fransk potatissallad och kycklingspett kryddade med härliga Provence-kryddor. Perfekt mat att ta med på picknick som kan förberedas långt innan och ätas kallt. Recepten på det smarriga vi åt och vintips kommer här Det var verkligen en perfekt dag för picknick. Solen sken varm och fåglarna kvittrade i träden och doften av sommar var ett faktum Vi hittade en härlig plats där vi dukade upp allt vi hade med oss i picknickkorgen. Fransk potatissallad, kycklingspett, saft (till barnen), kylda roséviner, vattenmelon, bröd & ostar. Så himla mysigt!! Man borde helt klart gå på picknick oftare.4 port, 20 minFransk potatissalladIngredienser500g delikatesspotatis, kokt1,5 tsk rödvinsvinäger2 tsk dijonsenap1 dl rapsolja2 nypor socker1 msk vatten1/2 tsk flytande honungsaltnymalen svartpeppar1/2 rödlök, finstrimlad1/2 dl kaprishackad gräslökGör så här1. Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll sedan av och låt svalna något innan potatisen skärs i kvartar.2. Vispa samman dressingen genom att blanda rödvinsvinäger, dijonsenap och