Måndag igen… Vart tar helgen vägen?!
Måndagar brukar vara min ”köttfria” dag och idag tänker jag bjuda familjen på min Pasta Arrabiata. En storfavorit hemma hos oss.
Det är faktiskt bland det enklaste man kan göra men bland det godaste jag vet! Jag älskar verkligen denna pasta med het tomatsås i kombination med krämig minimozzarella, basilika & massa riven parmesan!
Receptet kommer här
20 min, 4 pers
Ingredienser
400 g spaghetti, kokas enligt anvisningarna på paketet
Arrabiata-tomatsås
1 stor gul lök, el 2 små
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater Polpa ”mutti” (står i hyllan i butik)
3/4-1 eko grönsaksbuljong, smulad
1 kruka färsk basilika, finhackad
1-2 krm chiliflakes (eller efter smak)
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Tillbehör
2 paket minimozzarella
100 g riven parmesan
Färsk basilika
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Men hörni; Mycket salt i vattnet och låt pastan bli al dente, alltså ha lite tuggmotstånd kvar!
2. Strimla löken fint och fräs den mjukt med olivolja tills den blir blank och mjuknar lite. (Medelhög värme, får inte brännas. Då blir löken besk)
3. Pressa i vitlökarna, rör om och tillsätt krossade tomater.
4. Smula i grönsaksbuljongen, salta, peppra och smaka upp med så mycket chiliflakes som önskas.
5. Hacka massa färsk basilika och låt detta puttra samman så smakerna sätter sig ca