Melon och skinka är ju en klassiker. Men att göra små mini-tilltugg av det hela känns lite mer elegant och trevligt. Perfekt tilltugg att bjuda på innan maten. Enkelt, gott och går snabbt att sätta ihop. Extra snyggt blir det om man gör små kulor av melonen med ett ”kuljärn”.
15 min, 15-20 små tilltugg
Ingredienser
2 st galiameloner (30 kulor med kuljärn)
10 skivor parmaskinka, delade på hälften
1 kruka färsk basilika, bladen
15-20 tilltuggspinnar
Gör så här
Gör kulor med kuljärnet av melonerna. Börja med en melon och se hur många kulor du får ut.
Skär av en bit på en melonkula så att den sista melonen du trär på, kan stå upp.
Börja med att trä på ett blad basilika på pinnen, sedan en rund melonkula, sedan en bit ”vikt” parmaskinka och avsluta med melonkulan som är avskuren och kan stå upp.
Ställ alla tilltugg på ett uppläggningsfat och ställ in i kylen fram till servering.
Enkelt, gott, klassiskt med en elegant twist
Lycka till med festen! Kram på er