Öppen lasagne med ugnsrostad tomat, spenat och krämig bechamelsås

Har du testat att tillaga en öppen lasagne någon gång? En vegetarisk sådan också, som är så galet god att man aldrig vill att den skall ta slut?!
Detta är SÅ enkelt, men ser kanske pilligt och trixigt ut. Men nej, det är bara kul och värt det.
Min man sa: Denna får du väldigt gärna göra igen. Det måste ju betyda något?
Den var MAGISK. Här kommer receptet!

4 port, 15 min (+ minst 4 h i ugn för tomaterna att bakas)

Ingredienser
1 paket färska lasagneplattor
2 paket cocktailtomater på kvist, delade på hälften
salt, nymalen svartpeppar
några kvistar färsk timjan
400 g babyspenat fryst – upptinad & stekt i smör med salt & peppar
Bechamelsås
25 g smör
2 msk vetemjöl
1,5 dl grädde
2-3 dl mjölk
1 nypa riven muskotnöt
salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
Topping / dekoration
riven parmesan
färsk basilika
Gör så här
1. Dela cocktailtomaterna på hälften och lägg i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Salta, peppra och ringla lite olivolja över. Lägg till sist på några kvistar färsk timjan uppe på. (Dom kvistarna tar vi sedan bort efter rostningen. Dom är bara till för att ge lite extra smak.)
Sätt in tomaterna i mitten av ugnen på 90 grader i ca 3-4 h. Tomaterna skall långsamt bakas och bli sådär härligt

Källa