Nyttig & galet god kladdkaka som dessutom är glutenfri!

Förmodligen kommer du Aldrig att göra en klassisk kladdkaka med massa smör, vitt socker & vetemjöl efter att du testat denna fantastiska kladdkaka!!
Med gott samvete sitter till och med jag mitt i veckan och smäller i mig denna kladdiga härlighet till chokladbomb, som dessutom är helt GLUTENFRI!!
Receptet är magiskt och ni bara MÅSTE prova!!
  
15 min, 4-5 port (20 cm springform el mindre)
Ingredienser
12 dadlar, mjuka – kärnfria
1,5 msk flytande honung
2 msk kokosolja (rumstempererad eller smält)
3 ägg
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
2 msk kokos
1 krm vaniljpulver (el vaniljsocker om du inte har vaniljpulver hemma)
1 nypa salt (el liten liten nypa)
Kokosolja, att smörja formen med
kokos, att strö formen med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
2. Smörj en form med kokosolja (el smör) och lägg kokos i botten.
3. Ta fram matberedaren och mixa kärnfria dadlar med kokosfett & honung. Mixa så slätt det bara går.
4. Tillsätt äggen och mixa samman i ca 30-40 sek.
5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda till sist ihop med dadel- & äggvispet.
6. Bred ut smeten i formen. Du kall inte breda ut smeten ända ut till kanten , bred ut en rund kaka som blir ca 3 cm tjock. Den kommer inte smälta ut och

Källa