Noblesstårta med mjölkchokladmousse, hallongrädde & bär!

Här kommer det populära & efterfrågade receptet på min läckra sommartårta ♥

8-10 bitar, 2 h
Botten (Går att förbereda flera dagar innan om önskas – förvaras i frys)
1dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
1 krm vaniljpulver
4 ägg
2dl strösocker
rivet skal från ½ citron
Mjölkchokladmousse
(Börja med chokladmoussen då den kräver ca 6h i kylen innan uppvispning till mousse)
200g mjölkchoklad
2dl vispgrädde

Hallon- & vaniljgrädde
1,5 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl frysta hallon, krossade med en gaffel
Topping
4-5 dl Grädde
1 paket Noblesse
Färska Hallon
Blåbär
Citronmeliss
Gör så här
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft)  Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka.) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna.
Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet.
Vispa ägg och socker poröst. När det blir vitt och fluffigt vänd / sikta försiktigt ner mjölblandningen med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet.
Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i ca 25-30 min. Känn lite lätt med fingrarna uppe på kakan innan du sticker en provsticka i den. Den ska kännas lite fast. Testa sedan

Källa