En riktig favorit hemma hos oss, i alla fall hos barnen är muffinspannkakor
Det är lite som tjockpannkaka men man bakar det i en muffinsplåt. Man får då små perfekta pannkaksbakelser som inte bara är goda, utan himla söta också.
Receptet är enkelt och kommer här!
12 st pannkaksmuffins, 20 min
Ingredienser
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk eller havredryck (alt sojamjölk)
1/2 tsk salt
• Rapsolja eller smör att smörja formarna med
Tillbehör (Efter smak)
Vispad grädde
Sylt
Bär
Nutella
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft
2. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljpulver och salt i en skål.
3. Vispa ihop ägg oh mjölk i en annan bunke.
4. Sikta försiktigt i mjölblandningen i ägg och mjölk-vispet. (Sikta för att slippa klumpar)
Obs! Skulle det bli klumpar av mjölet så mixa smeten slät med stavmixern, grymt tips!
5. Smörj muffinsformarna rikligt med smör eller olja. Och portionera i smet i varje ”håla”.
6. Sätt in i mitten av ugnen i 14-15 min tills dom rest sig fint och blivit gyllene.
Servera nu dessa underbara små pannkaksbakelser till dina favorit-tillbehör