God morgon vänner!!
Nu är det inte långt till julafton alls… Har ni hunnit förbereda massa gott nu?
Här kommer ett tips på godis som vi alltid brukar göra hemma på julen, nämligen Mozartkulor. Skillnaden mellan originalet och mina är att jag väljer att lägga en hasselnöt i mitten på varje kula då crunch’et gör så mycket med helheten av kulorna
Det är enkelt och går så fort att göra, ni måste testa!!
Här kommer receptet ♥
Mozartkulor med hasselnöt (ca 25st 30 min)
Ingredienser
25 hasselnötter
150 g nougat
250 g marsipan
200g mörk eller ljus choklad
(Guld pulver att toppa chokladgodiset med)
Gör så här
1. Tryck in en hasselnöt i en bit nougat och rulla till en slät boll. Sätt dom på en tallrik och upprepa 25 st likadana. Ställ sedan svalt i kylen för att få stelna till en stund.
2. Dela mandelmassan i 25 lika stora delar och platta ut tunt med händerna med hjälp av handflatan och fingrarna.
3. Lägg sedan en nougatkula i varje marsipanplatta och forma en boll. Se till att marsipanen täcker nougaten helt. Ställ svalt medan chokladen smältes.
4. Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan kulorna ner i chokladen med hjälp av en tandpetare.
5. Ställ kulorna på ett galler så att överflödig choklad får rinna