Mitt recept på det perfekta hamburgerbrödet!

Grillsäsongen är här, och skam den som ger sig!
Tänk vad man kan hålla på för att hitta rätt konsistens & känsla på saker och ting !?
Jag bestämde mig för en tid sedan att jag skulle bli grym på just hamburgare, och för att få till en riktigt bra burgare så är det såklart A & O att få till ett riktigt schysst bröd samt rätt mix av malet kött för att få till den där perfekta burgaren.
Nu har jag testat mig fram och tillbaka i köket och tycker att jag fick in en riktig fullträff i detta bröd.
Här kommer mitt egentligen hemliga recept på dessa fantastiska hamburgerbröd ♥

Hamburgerbröd (11-12 st)
25 g jäst
25 g smält smör
125 g rumstempererat, tärnat smör
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
7,5 dl Manitoba mjöl el vetemjöl special (+ 1/2dl till utbakning)
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten & mjölk. Se till att vätskan blir fingervarm, 37 grader C.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Rör tills jästen lösts upp helt.
3. Tillsätt socker, salt och rör successivt i mjölet.
4. Låt degen gå i maskinen med degkrok i minst 10 min.
5. När 5 min gått, tillsätt nu det rumstempererade, tärnade smöret medan maskinen fortfarande går. Låt kroken

Källa