På söndagar bakar jag alltid scones. Det har alltid varit en favorit sedan jag var liten. Min Mamma gjorde alltid det på helgerna när jag var mindre. Så för mig är doften och smaken av nybakade scones så mycket mer än bara ett bröd. Det är mycket minnen också Här kommer receptet som jag gör 4 stora eller 8 mindre bitarIngredienser4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 krm salt75g smör eller margarin2 dl mjölkTopping1msk mjölk, att pensla brödet med1/2 tsk svarta el vita vallmofröGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader2. Skär ner smöret i mindre kuber och lägg i en bunke.3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda väl.4. Nyp ihop mjölblandningen med smöret till en smulig massa.5. Tillsätt sedan mjölken och rör ihop till en lite lätt kladdig smet.6.Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, mjöla händerna och forma 1 el 2st ” runda kakor” av degen, ca 2-3cm höga.
Annons
Jag gjorde en stor kaka av satsen. Dvs 4 stora bitar scones till frukosten. (Gör man en stor tar den lite längre tid i ugnen. Ca 15-18 min) Annars ca 10 min.7. Gör ett kors över kakan med hjälp av ryggen på