Bellini av olika slag kan vara bland det godaste jag vet. Men min absoluta favorit är nog ändå Melonbellini!
Enkelt att göra, läckert och bara Så smarrigt som fördrink!
Här kommer mitt tips på Nyårsdrinken!
5-6 glas, 5 min (+frys för melon minst 1 h)
Ingredienser
1 flaska Prosecco el önskat bubbel
1/2 stor mogen Galia- el honungs melon, tärnad fryst
1 lime, pressad
3 msk sockerlag
Gör så här
Tärna melonen i ca 2 cm stora tärningar och lägg in i frysen ett 1-2 timmar.
Mixa samman fryst melon, lime & sockerlag till en slät typ ”sorbet”.
Fördela ca 2 msk melonsorbet i varje glas och fyll upp med Prosecco eller önskat bubbel.
Sockerlag = När lika delar vatten & socker får koka samman till en lag – väl kyld
Tex
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
Skål och smaklig fördrink ♥