Mascarponekräm med flädermarinerade jordgubbar

Snart är det midsommar darlings!!Denna dessert måste ni bara testa, så himla himla gott. Som ett bomullsmoln i munnen. Receptet är superenkelt, tar bara 10 minuter att slänga ihop, så detta måste ni bara testa. Glad midsommar säger jag redan nu 4-6 port 10 min + (minst 1 h för jordgubbarna i marinaden)Mascarponekräm150 g mascarpone2 dl vispgrädde1/2 dl florsocker1/2-1 tsk vaniljsocker (alt vaniljpulver 1/2 krm)Flädermarinerade jordgubbar1 l jordgubbar, skivade1/2 dl koncentrerad flädersaft(riven citronzest efter smak)Gör så här1. Skiva upp jordgubbarna och lägg i en skål. Häll på den koncentrerade flädersaften och lite riven citronzest. (Rivet citronskal, efter smak.) Låt stå svalt minst 1 h!2. Mät upp alla ingredienser till mascarponekrämen i en skål, vispa med elvisp till en krämig konsistens. Smaka av. (Tillsätt mer florsocker om önskas – jag gillar när det är mindre socker i krämen.)3. Ställ svalt till servering.4. Klicka upp krämen på snygga tallrikar, toppa med marinerade jordgubbar och dekorera med lite nyplockade fläderblommor. Servera direkt! 

Källa