Snart är det Midsommar Darlings!!
Denna dessert måste ni bara testa, så himla himla gott. Som ett bomullsmoln i munnen ♥
Receptet är superenkelt, tar bara 10 minuter att slänga ihop, så detta måste ni bara testa.
Glad midsommar säger jag redan nu
4-6 port 10 min + (minst 1 h för jordgubbarna i marinaden)
Mascarponekräm
150g mascarpone
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1/2-1 tsk vaniljsocker (alt vaniljpulver 1/2 krm)
Flädermarinerade jordgubbar
1 l jordgubbar, skivade
1/2 dl koncentrerad flädersaft
(Riven citronzest efter smak)
Gör så här
1. Skiva upp jordgubbarna och lägg i en skål. Häll på den koncentrerade flädersaften och lite riven citronzest. (Rivet citronskal, efter smak) Låt stå svalt minst 1 h!
2. Mät upp alla ingredienser till mascarponekrämen i en skål, vispa med elvisp till en krämig konsistens. Smaka av. (Tillsätt mer florsocker om önskas – Jag gillar när det är mindre socker i krämen)
3. Ställ svalt till servering
4. Klicka upp krämen på snygga tallrikar, toppa med marinerade jordgubbar och dekorera med lite nyplockade fläderblommor. Servera direkt! ♥