Ibland måste saker & ting gå fort. Då är det faktiskt ok att köpa sig en färdig pizzadeg på rulle (barnen gillar), så det så!
Tycker däremot att man då kan lyxa till toppingen och lägga mer tid på det.
Denna pizza blev magiskt god. I ett nafs var hela pizzan borta. Receptet kommer här!
4 port, 25 min (+4 h för de ugnsrostade plommontomaterna)
1 pizzadeg på rulle
Tomatsås
1/2 burk finkrossade tomater (Mutti)
1/2 liten vitlöksklyfta
3 blad färsk basilika
1 nypa torkad oregano
1 tsk rapsolja
salt & nymalen svartpeppar efter smak
Fyllning
200 g riven mozzarella
10 st ugnsrostade plommontomater på kvist (delade på häften och rostade 4h i ugn på 90 grader)
3-4 gröna sparrisar, nedskurna i kortare bitar
1 paket mini-mozzarella
20 g riven parmesan
Dekoration/topping
ruccola
parmaskinka
riven parmesan
färsk basilika
Gör så här
– Tomaterna delar du på hälften och lägger i en ugnsform med snittutan uppåt. Salta, peppra och strö om du har lite färsk timjan över. Ringla även över lite olivolja.
Sätt in i ugnen på 90 grader i ca 3-4 h, tills de drar ihop sig och blir sådär härligt söta.
(Detta kan du göra dagen innan, på morgonen eller mitt på dagen. När du har tiden. Men såklart några timmar innan pizzan skall bakas.)
1. Mixa alla ingredienser till tomatsåsen med en stavmixer. Smaka