Hej mina härliga
Här kommer ett hett tips på en riktigt god LCHF-rätt. Den är så enkel att göra och bara så himla god. Perfekt när man tänker att man vill hålla kolhydraterna nere. Receptet kommer här!
4 port, 20 min
Ingredienser
2 stora zucchini, skivade i cm tjocka skivor
Olivolja, att steka i
500 g köttfärs / Alt 250 g quornfärs (köttfri köttfärs)
1 gul lök, mindre variant – finhackad
2 burkar finkrossade tomater (gärna Mutti – lite finare sort)
1-2 st pressade vitlöksklyftor
2 dl Crème fraîche Paprika & Chili (ta mer om mer styrka önskas)
1 dl Crème fraîche 34 % naturell
1- 1,5 köttbuljongtärning (funkar även med grönsaksbuljong)
1 tsk torkad oregano
Topping
Riven parmesan
Färsk basilika
Gör så här
1. Tvätta och skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat och salta lite lätt. (Saltet drar ur överflödig vätska innan stekning av zucchinin.)
2. Finhacka löken och fräs på medelhög värme i olivolja tills löken mjuknat och blivit glansig.
3. Häll den frästa löken ner i en kastrull eller sauteuse. Bryn sedan på köttfärsen i stekpannan.
4. När köttfärsen brynts, häll över ner den i kastrullen. (Använder man quorn så behövs den inte brynas, den hälls bara ner och blandas med allt annat nedan.)
5. Tillsätt tomatkross, pressad vitlök, buljong samt torkad