God morgon härliga ni
Hoppas ni hade en fantastisk Midsommarafton igår.
Jag måste bara dela med mig av ett riktigt smarrigt recept på denna somriga dipp jag gjorde igår. Som inte bara är god kring högtider utan även en varm sommardag att doppa dom salta chipsen i.
6-8 pers
Ingredienser
1 påse Lantchips ( dill, gräslök & gräddfil eller lättsaltade)
Dipp
2 dl crème fraîche 34 %
1/2 dl gräddfil
1 liten färsklök, finhackad (mild och färsk lök)
1 citron, rivet skal från hela + 1 tsk citronsaft
1-2 msk dill, finhackad
Salt & svartpeppar efter smak
50 g löjrom (eller annan rom)
Gör så här
1. Skär bort blasten från färsklöken, ansa den och fin-finhacka den.
2.Blanda samman crème fraîche, gräddfil och blanda i den finhackade löken.
3. Riv i citronskal från en hel citron och pressa i citronsaften.
4. Hacka dillen fint och blanda i, smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
5. Häll upp dippen på ett halvdjupt fat och klicka ut löjrommen. Dekorera med en kvist dill!
Krispiga lantchips, denna underbara dipp & ett glas bubbel… MAGI!
Galet gott & somrigt!! Love it!
Detta måste ni verkligen göra till nästa helg eller bjudning. ♥
(Ps. Tack min vän Caroline för att jag fick låna din hand till fotot.. Innan du åt upp allt i skålen )