Lyxa till din ugnsgratinerade falukorv med ett potatismos gjort på brynt smör!

En falukorv kan också bli fest!
Ibland är man bara så sugen på riktig husmanskost. Och hur gott är det inte med en ugnsgratinerad falukorv med lök, äpple, smör & ost till en fluffig potatismos? SÅÅ GOTT!
Jag lyxar till moset och har i brynt smör i det för att få den där lilla lyxiga ”nötiga” smaken. Så gott!
Här kommer mitt recept på hur jag gör!

4 pers, 30 min
Ingredienser
1 falukorv
1 gul lök
1 äpple
Paprikapulver, efter smak
6 skivor smör, hyvlade med osthyvel
6 skivor ost, typ herrgård, gräddost eller annan
Potatismos med brynt smör
7-8 stora mjöliga potatisar
100 g smör, brynt
1 dl mjölk
1 dl grädde
Salt, efter smak
malen vitpeppar, efter smak
Tillbehör
Lingonsylt / Rårörda lingon
senap & ketchup
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka tills en teststicka går lätt igenom.
3. Skala löken och tvätta äpplet. Skär lök och äpple i tunna halvmånar.
4. Lägg falukorven i en ugnsfast form och skär snitt med två cm mellanrum. (Skär ner till halva djupet av korven)
5. Sätt ner lök & äpple i skårorna och pudra över lite paprikapulver.

6. Hyvla på några skivor smör och sätt in i ugnen i 15 min.

7. Häll av vattnet från potatisen.
8. Bryn smöret i en kastrull tills det får en

Källa