Lussegifflar doppade i socker till Lucia

I annonssamarbete med Ankarsrum Assistent OrginalI annonssamarbete med Ankarsrum Assistent Original
Idag bjuder jag på ett underbart recept på ”Lusse-gifflar”, fyllda med en kräm av mandelmassa smör & vanilj. Helt fantastiskt goda bullar som jag bakar i min favorit, Assistent Original från Ankarsrum.
Jag älskar verkligen min Ankarsrum Assistent Original (Utan att överdriva ♥). Med alla dessa funktioner den idag besitter så kan man ju i princip göra allt med den. Dessutom är den snygg, så i mitt kök står den Alltid framme
Denna sats ger 32 st härliga gifflar, men önskar ni halvera receptet så går det lika bra. Det går minst lika bra för köksassistenten att hantera mindre satser. Likväl som den kan göra 120st gifflar på en och samma gång kan den göra 16st till ett minst lika bra resultat.
Här kommer recept & tips för att hantera både deg samt köksassistent på bästa sätt för att nå bästa tänkbara resultat!

   
32st gifflar, ca 2 h
Ingredienser
200 g smör, (100g smält & 100g rumstempererat)
5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
1,5-2 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
ca 15 dl vetemjöl special
Fyllning
150 g smör
150g mandelmassa, fint riven
1 msk ströströsocker
1 msk florsocker
1/2 msk vaniljsocker
Pensling
1 uppvispat ägg, att pensla gifflarna med innan ugnen
(♥ Pensla sedan gifflarna som

Källa