Min ljumna potatissallad är något jag ofta gör som tillbehör på sommaren. Galet gott till grillat!Den är enkel att göra, går snabbt att förbereda och görs med smaker som passar till både kött, fisk & fågel.Här kommer receptet!25 min, 4 persIngredienser:15-20 färskpotatisar3-4 salladslökar, finstrimlade8-10 cocktailtomaterDressing:2 msk vitvinsvinäger, el rödvinsvinäger1 tsk balsamvinäger4-5 msk rapsolja1-1,5 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta, pressad1 dl färska örter, basilika, dill, ev körvel (lite vad du gillar)1 nypa socker, eller en skvätt honungSalt/svartpeppar, efter smakGör så här:Skrubba färskpotatisen och koka i saltat vatten. Häll sedan av potatisen när stickan går lätt igenom och låt svalna en aning.Gör under tiden dressingen.Vispa samman vinäger, olja, dijonsenap & pressad vitlök. Vispa tills oljan går ihop med vinägern. Smaka upp med socker, alt honung och tillsätt hackade färska kryddor. Smaka av och låt stå och dra. ( Den skall vara rätt syrlig med sting, den dämpas när den blandas upp med potatisen)Dela färskpotatisen i 4 delar och halvera cocktailtomaterna. Finstrimla salladslöken och lägg ner allt i en skål eller på ett uppläggningsfat och häll dressingen över. Blanda försiktigt samman så att potatisen inte går sönder. Dekorera med färska kryddor, redo att serveras!Superenkelt, supergott och perfekt en varm sommardag!