I torsdags gjorde jag en rätt som bra var helt magisk hemma..Lammytterfilé med saltbakade rödbetor & chèvrekräm.. Många av er ville ha receptet, så det kommer såklart här!
4 port, 60h
Ingredienser
800g lammytterfilé, eller Lammrostas
3 kvistar färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
25g smör, att stek i
8st färska rödbetor
Chèvrekräm
150g chévre, utan kant
1-1,5 dl creme fraiche 34%
1/2 msk flytande honung
Gör så här
1. Lägg lammfiléerna på ett fat. Hacka rosmarin grovt och strö över på båda sidor. Krossa vitlöksklyftorna med hjälp av en kniv och lägg på köttet. Låt marinera med plast över
Ps! Jag körde köttet i en Sous Vide, så jag vakuumförpackade köttbitarna med rosmarinen & vitlöken. Sedan satte jag Sous Vide´n på 56 grader och lade ner ”påsarna” med köttet i 1,5-2 h)
När köttet sedan gått 1,5-2h i vattenbadet så tog jag upp köttet, öppnade påsarna och brynte köttet i en rejäl klick smör på alla sidor tills de fick färg. (Salta / peppra – svartpeppar)
Annons
– Nu är det ju så att alla inte har en Sous Vide, så då rekommenderar jag att man först gör klart betorna och sedan använder ugnen för köttet.
Så efter köttet fått ”marineras”, bryn på i en stekpanna hastigt runt on så att bitarna får fin gyllene färg. Lägg sedan