Lammracks med chèvrekräm & fräsch grönsallad!

Härliga Fredag
Gillar ni lamm ? Om inte.. så måste jag överbevisa er att det faktiskt är fantastiskt gott!!
Tricket med lamm och att inte få det att smaka ”kofta” är att krydda det ordentligt.
Köper jag omarinerade racks så marinerar jag dom länge i massa tunt skivad vitlök, färsk rosmarin, salt, peppar & olja. Får lammet ligga i denna marinad länge så blir smaken helt fantastisk.
Sedan kan man ju då köpa färdigmarinerad, och den brukar vara toppen faktiskt.
Här kommer receptet på denna enkla men lyxiga rätt!

4 pers, 20 min + (marinering)
Ingredienser
3 paket lammracks i bit (ca 23-26 racks)
1/2 dl neutral olja
5 vitlöksklyftor, tunt skurna skivor
1 knippe färsk rosmarin
1/2-1 tsk salt
Malen svartpeppar
Chévrekräm
200g chèvre (utan kant – typ President petit chèvre)
1,5-2 dl creme fraiche
1-2 droppar honung
1 nypa salt
svartpeppar, efter smak
Grönsallad med tomat
1 påse bladsallad
6-8 små cocktailtomater på kvist
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk mangovinäger
1/2 lime, saften
1 nypa salt
Gör så här
1. Börja med att marinera lamm-racks’en antingen i hel bit, eller skär loss dom i raks, en och en.
2. Skala och skiva vitlöken tunt, tunt.
3. Ta loss bladen på rosmarinkvistarna och hacka grovt.
4. Lägg lammracks’en i en påse eller på ett fat.
5. Rubba in tunt skuren vitlök, rosmarin, olja, salt & peppar i köttet på alla

Källa