Läckert brytbröd med rågkross & dinkel

God morgon
Jag bakar gärna eget bröd då det ofta är barnens start på dagen med en god macka. Då känns det sådär extra skönt i hjärtat att veta vad exakt brödet innehåller.
Detta bröd är gott till allt. Till frukost, lunch och middag. Saftigt och helt fantastiskt gott!!
Receptet, kommer här ♥

12 bullar / bröd, + 60 min
(du behöver en 25-26 cm springform)
Ingredienser
50 g smör, smält
25 g jäst
2,5 dl mjölk
2 msk socker
1 tsk salt
1 dl rågkross (blötlagt i kokande varmt vatten ca 15 min)
1 msk hela linfrö
1 dl majsmjöl
2 dl dinkelmjöl
3,5 dl vetemjöl special (+ 1-2 msk till utbakning)
1 ägg, uppvispat att pensla brödet med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Mät upp 1 dl rågkross i en djup tallrik och häll över kokande vatten så det precis täcker rågkrosset. Låt stå ca 15 min för att dra.
3.Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
4. Smula jästen ner i en bunke, tillsätt socker och salt. Häll sedan över den fingervarma vätskan. Rör till jästen löst sig helt.
5. Rör i det svällda rågkrosset, linfrö, majsmjöl och dinkelmjöl. Rör slätt med en träslev eller dylikt.
6. Sätt igång bakmaskinen och kör degen med degkrok ca 7-8 minuter. Portionera i vetemjölet

Källa