Hej på er härliga ni!
Vad tänker ni äta idag? Jag har ett hett tips: Kycklingqueneller (låter svårt, det är det inte) med krämig citronsås & färsk pasta. Både familjens & barnens veckofavorit hemma hos oss! Ni måste prova, receptet kommer här
Ingredienser
500 g kycklingfärs, eko
1/2 gul lök, fint riven
1 ägg
1-2 msk grädde
1 msk ströbröd
1 tsk salt
2 msk smör, att steka i
400 g färsk tagliatelle, eko
Krämig citronsås
3 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1,5 msk kycklingfond, eko
1/2 citronzest (rivet citronskal) & saften
Dekoration
Färsk timjan
Gör så här
Riv löken fint med ett riv- eller zestjärn. Blanda samman med ägget, ströbröd och grädden. Salta & peppra.
Låt stå någon minut så ströbrödet får svälla lite.
Lägg kycklingfärsen i en bunke och häll över lök & ägg blandningen. Rör samman till en jämn och fin smet.
Skeda upp queneller med hjälp av två lite spetsigare skedar. Doppa skedarna i varmt vatten mellan varje quenell.
Lägg ner quenellerna i stekpannan med 1-2 klickar smör och stek på medelhög värme tills dem är helt genomstekta. När det gäller kyckling skall man inte chansa, dela på en så ser du om den är klar.
Gör såsen.
Koka upp grädde, crème fraîche, kyckling fond, citronsaft & citronzest i en större kastrull. Smaka av!
Önskas mer syra, tillsätt mer citronsaft.
Lägg