Kycklingdumplings med härlig sojadipp & chilimajonnäs

Torsdag och dags att tänka på middag inför helgen, eller hur?
Har ni provat göra dumplings? Jag vet, det ser ju rätt så svårt ut – men det är ju faktiskt inte alls det!
I min värld är det bland det enklaste du kan svänga ihop, ni får nog testa så förstår ni vad jag menar.
Receptet är superenkelt men du behöver en bambulåda, ja eller en ångugn!
Detta recept ger er garanterat en härlig smakresa till Asien.

20 st dumplings (räcker till 2 hungriga pers – gör dubbelt om ni är 4-5 pers)
Ingredienser
20 st wonton-ark, ca 8x8cm (finns att köpa i frysen i butik eller i asiatiska butiker)
250 g kycklingfärs
2 krm salt
12-15 varv med svartpepparkvarnen
1/2 msk färsk koriander, finhackad
1 tsk färsk ingefära, riven
1 mindre vitlöksklyfta, fin-finhackad
Sojadipp
2 msk kikkomansoja
1/2 – 3/4 tsk riven färsk ingefära
2 krm sesamolja
1/2 tsk pressad lime
1 krm finstrimlad / hackad röd färsk chili
1/2 tsk agavesirap eller honung
Chili- & limemajjo
1/2 dl majonnäs (hemslagen helst såklart, men köpt om du har bråttom)
2-4 tsk srirachasås (smaka av välj hetta utefter smak och önskemål)
1/2 tsk limesaft
salt, efter smak
Gör så här
1. Blanda samman kycklingfärs, salt, peppar, finhackad koriander, riven ingefära och finhackad vitlök. Rör krämig så att alla smaker blandas in i färsen.
2. Blanda samman ingredienserna till

Källa