Magi på bara några minuter. Ni måste testa där hemma!
Perfekta pastan mitt i veckan ♥ Receptet kommer här:
Ingredienser
1 liten gul lök, tunt skuren
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja att bryna löken mjukt i
2 st burkar tonfisk i vatten
8 cocktailtomater, skurna i små kvartar
10-15 basilikablad, finstrimlade – färsk basilika
2 dl crème fraîche 34%
2 dl grädde (jag använder alltid vispgrädde)
1,5 hönsbuljongtärning, smulad i
Nymalen svartpeppar, efter smak
Topping / Dekoration
Riven parmesan, gärna lagrad 30 månader
Färsk basilika
Gör så här
1. Skala och finstrimla löken.
2. Bryn löken försiktigt på medelhög värme tills den blir lite glansig (inte brännas).
3. Vänd i den fint hackade vitlöken.
4. Öppna tonfiskburkarna och ha i både tonfiskköttet och allt spad det legat i.
3. Vänd runt och hetta upp i pannan.
4. Häll på crème fraîche, grädde & smulad buljong. Låt koka samman.
(önskas mer sås så tillsätt ev mer av crème fraîche el grädde.
-Koka färskpastan
5. Medan såsen står och ”gottar” sig på låg temp, skär tomaterna i små kvartar och finstrimla färsk basilika. Vänd ner i tonfisksåsen och låt stå tills pastan kokat färdigt.
Servera denna magiskt goda tonfiskpasta toppat med riven parmesan & färsk basilika!