Här kommer receptet på en löjligt enkel citron- & laxpasta som bara tar 10 min att slå ihop, receptet kommer här!
4 pers, 10 min
Ingredienser
400 g tagliatelle (färskpasta)
375 g laxfilé
150 g Philadelphia färskost
2,5-3 dl grädde
1 dl mjölk
1 citron, zest från hela citronen, halva pressad i såsen
1 tsk fiskfond
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak
Gör så här
Koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.
Mät upp Philadelphia, grädde, mjölk, fond, citronzest & citronsaft i en kastrull. Låt puttra samman och smaka upp med salt och peppar. Skiva laxfilén i kuber ca 3×3 cm.
När vattnet precis skall hällas av pastan, tillsätt laxkuberna ner i såsen och låt sjuda ca 3 min.
Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med den friska, krämiga citron- & lax såsen. Toppa med en kvist färsk timjan och servera. Snabbare middag som känns såhär lyxig får man väl leta efter?
Smaklig spis!