Hur gott är det inte med kokostoppar?
Det är enkelt att göra (på 25 min är fikat färdigt), gott så in i bomben & till och med glutenfritt.. Bra va?
Mina kokostoppar väljer jag att smaksätta med vanilj och lite citronskal, fantastiskt gott!
Här kommer receptet.
11-12 st, 25 min
Ingredienser
50 g smör, smält
200 g kokosflingor
1 dl strösocker
2 ägg
1/2-1 krm vaniljpulver
lite rivet citronskal (max ett krm)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 165-170 grader varmluft.
2. Smält smöret.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt sedan kokosflingorna.
4. Rör i vaniljpulver, lite rivet citronskal & det smälta smöret i smeten och låt sedan stå 8-10 min för att dra.
5. Forma 11-12 toppar med hjälp av en sked och ställ snyggt på en plåt med bakplåtspaper.
6. Sätt in i ugnen i 15 min tills toppen blir lite gyllene. (Sänk värmen om topparna blir för mörka)
7. Ta ut och låt svalna.
Tips!
Vill man så kan man doppa botten av kokostopparna i smält mörk choklad när dom svalnat helt, för lite extra lyxiga kokostoppar. Men jag lovar er, dom är goda som dom är
Bjud dina nära och kära på en god fika såsom dessa enkla kokostoppar. ♥
Och har ni inte testat min galet goda Kladdkaka med dumle & havssalt