Alltså, jag tror jag hamnat i chokladhimlen!!
Har ni sett att Nöt-Crème original har kommit som chocokulor fyllda med nötkräm i godishyllan? Om ni bara visste så gott detta är. Kladdkaksmuffin med nöt-crème originalkulor. Jag finner inga ord…
Jo, här kommer receptet!
6 st kladdmufins, 25 min
Ingredienser
150 g smör, smält
2 dl vetemjöl
2 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
1 nypa salt
6 st nöt crème orginal kulor (Nytt godis)
Tillbehör
Lättvispad grädde
O´boy, att pudra över
Gör så här
Sätt ugnen på 150-160 grader varmluft
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker, ägg och salt direkt ner i kastrullen. Rör till en jämn lite tjockare, kladdig smet.
Häll smeten i muffinsformar. Jag använder formar från Nicolas Vahé då dem är stabila, lite tjockare & håller sin form så bra.
Lägg i en kula Nöt crème original i mitten på varje och tryck ner den.
Sätt in plåten i ugnen i 15-16 min, nötkladdisarna skall vara kladdiga men man skall kunna ta loss muffinsformen när dem svalnat, som på bilerna.
Servera Nötkräms-kladdisarna till lite lättvispad grädde. ( På bilden har jag vispat grädden med lite O´boy och sedan pudrat O´boy över + florsocker).
Kan kanske vara det godaste jag smakat på länge… Ni måste bara prova!!
Jag vet inte om en efterrätt