Här kommer ett recept på den perfekta desserten för festen eller buffébordet!
Kladdkakerutor med havssalt & Dumle. Så gott och Så enkelt att fixa i ordning när det är många inbjudna.
Verkligen ett tips till alla stora bjudningar där man vill känna sig effektiv men ändå bjuda på dessert med klass. Här kommer receptet ♥
25-30 rutor
Ingredienser
300g smör, smält
6 medelstora ägg
7,5 dl strösocker
1/2 tsk flingsalt
4,5 dl vetemjöl special
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
10 dulmekolor, delade i tre delar vardera
Dekoration
Vispad grädde
Bär
Noblesse-choklad, bruten i mindre bitar (som bild)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader & täck två lika stora långpannor med smörat bakplåtspapper. (ca 25 x 30 cm) Alternativt kör all smet i en större långpanna, ca 30 x 40cm
2. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker vitt & poröst, ca 3 min.
4. Blanda samman vetemjöl, salt, kakao & vaniljsocker, blanda väl. Sikta sedan ner i äggsmeten.
5. Dela vardera Dumlekola i tre bitar, med en kniv.
6. Dela upp smeten i plåtarna (el plåten) och tryck till sist ner varje liten dumlebit i smeten. (Gärna så insidan-kolan tittar uppåt, inte chokladen)
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-13min (mindre plåtar), eller 15-17 min större plåt. (Kakan skall vara lite kladdig men