Kanelbullens dag – Bästa och saftigaste kanelbullarna

Idag är det Kanelbullens dag!! Finns det något godare än en nybakad kanelbulle & ett kallt glas mjölk när fikasuget smyger sig på? När jag gör kanel-/kardemummabullar gör jag istället något jag kallar för kanel-/kardemummanystan, vilket betyder att jag bakar ut degen som vanlig på bakbordet, brer på smör, lägger på kanel & kardemumma och vaniljpulver. Sedan viker jag över degen en gång och skär sedan upp långa remsor som jag lindar upp som ett garnnystan. Lite så som du ser på caféer & bageri runt om just nu. Tycker det blir så fint, och du… aldrig en torr bulle! Här kommer receptet, som såklart är ett original!60 min, ca 15 bullarIngredienser25 g jäst100 g smör, rumstempererat2,5 dl mjölk3/4 dl socker1 tsk hela kardemummakärnor, stötta1 nypa salt6,5 dl vetemjöl specialFyllning75 g smör, rumstempererat1/2-1 tsk stött kardemumma1/2-1 tsk kanel1/2 dl strösocker1/2 tsk vaniljpulverGör så härSätt ugnen på 175-180 grader varmluft1. Värm upp mjölken upp till 37 grader (fingervarmt).2. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över, lös upp jästen.3. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och rör successivt i mjölet. Använd gärna degkrokar och arbeta till en jämn smidig deg (Spara lite mjöl till utbakning)4. Klicka i det rumstempererade smöret i omgångar och låt

Källa