Hej på er!
Idag står jag på Formex och bjuder på pinchos igen. ♥
Gårdagen blev en succé, mina snittar / pinchos blev så uppskattade, så idag kör vi igen
Här har ni ett utav recepten jag bjuder på;
Sojabönspesto med rostade solroskärnor, som jag serverar på snittar av surdegsbröd toppat med lite olivolja & rostade solroskärnor!
Räcker till 20-25st mindre snittar/pinchos
Ingredienser
250g sojabönor (Finns i frysen i butik)
1 vitlöksklyfta, pressad
1,5 dl kallpressad rapsolja
3 msk rostade solroskärnor, (Torr-Rosta på en plåt i ugnen på 160 grader i 25 min)
100-110 g parmesan, riven
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader
2. Sprid ut solroskärnorna på en torr plåt och rosta solroskärnorna i 25 min. Ta ut låt svalna.
3. Häll upp sojabönorna i en bunke, pressa över vitlöken och häll på 1 dl kallpressad rapsolja till att börja med.
4. Mixa med stavmixer, eller assistent. Det du trivs bäst med
5. Häll ner dom rostade solroskärnorna och mixa vidare.
6. När peston känns relativt slät. Den inte helt slät, lite rustik sådär. Så riv ner all parmesanost. Ja… Massa parmesan ♥
7. Rör ner parmesanen i peston och tillsätt mer kallpressad rapsolja.
8. Smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
9. Ställ svalt.
10. Servera din sojabönspesto på snittar av surdegsbröd, riktigt gott surdegsbröd